Egy népszerű sabji punjabi változata Tarla Dalaltól, aki azt ajánlja, mangó csatnit szolgáljunk fel ehhez az ételhez. Mivel meleg van, és mangó csatni amúgy sem volt itthon, zöldsalátát csináltam hozzá.
Hozzávalók (1 csésze = 2,5 dl):
3 csésze krumpli hasábra vágva
1 kk chilipor
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
4 tk pirított szezámmag
1 tk amchoor (mangópor)
fél zöldpaprika
só
2 ek mustárolaj
¼ tk asafoetida
1 csésze kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
2 ek friss korianderlevél vagy petrezselyem
A hasábra vágott krumplit bő olajban kisütjük. Rászórjuk a chiliport, a koriandert, a római köményt, a szezámmagot, az amchoort, a sót és az apróra vágott zöldpaprikát. Alaposan összekeverjük, de vigyázzunk, hogy a krumpli ne törjön össze.
Egy nagyobb serpenyőben megmelegítjük az olajat, beletesszük az asafoetidát és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, majd 3-4 percig sütjük. Ha ez megvan, beleforgatjuk a fűszeres krumplit, megszórjuk a zöldfűszerrel, és további 2-3 percig sütjük.