Csokoládés meggylekvár

Hívhatjuk Feketeerdő dzsemnek vagy csokis meggylekvárnak. Az íze mennyei! Főzés közben isteni illatot árasztott, és a csokoládé ellenére a színe is megmaradt, magam sem értem, hogyan (nem, nem felejtettem el beletenni…).

Hozzávalók:

2 kg kimagozott meggy
2 dkg pektin
20-30 dkg nyírfacukor (ízlés szerint)
15 dkg jó minőségű étcsokoládé

A meggyet egy lábosban feltesszük főzni. Közben a pektint összekeverjük a nyírfacukorral. A meggyet addig főzzük, amíg összeesik, és kezd elfőni a leve, nekem egy nagyjából fél óra volt. Ekkor beletettem az összetördelt étcsokit és a pektin-nyírfacukor keveréket. Alaposan elkevertem, és újraforrás után még 3 percig főztem. A kész dzsemet kimosott kisüvegekbe tettem, és rácsavartam a tetejüket. Befőzőautomatában dunsztolban, enélkül száraz dunsztot kell alkalmazni, azaz takarókba csomagolni az üvegeket, és 2 napig úgy hagyni.

 

P1050577_1

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek