Ez a receptem a Kifőztük 6. számában jelent meg. Nagyon ízletes szabdzsi, amely azoknál is sikert arat, akik még csupán barátkoznak az indiai ízekkel, fűszerekkel. Gyorsan elkészíthető, ünnepi étkezések kedvelt fogása.
–
–
Hozzávalók:
60 dkg krumpli
1 közepes fej karfiol
1 nagy pritamin
2 ek olaj
2 kávéskanál fekete mustár
2,5 kávéskanál római kömény
6 db szárított curry levél
2-3 szárított apró chili (ízlés szerint)
2 evőkanál reszelt friss gyömbér
¾ kávéskanál asafoetida (hing)
1 kávéskanál kurkuma
2 dl tejszín
3 dl joghurt
2,5 kávéskanál só
1 csokor korianderlevél vagy petrezselyemzöld apróra vágva
olaj a sütéshez
Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a krumplit és a pritamint kockára vágjuk, a karfiolt pedig rózsákra szedjük. Felmelegítjük az olajat, majd egymás után kisütjük benne a karfiolt, a pritamin és a krumplit. Szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük. Egy lábosban elkészítjük a csonszot: felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a fekete mustárt, és kevergetjük. 1-2 perc múlva a mustármagok kipattognak, ekkor lesz jó. Ha ezt nem várjuk meg, nem lesz íze a fűszernek. Hozzáadjuk a római köményt, ha megpirult, a gyömbért, a chilit, és tovább pirítjuk. Ha megvan, jöhetnek a porfűszerek: az asafoetida és a kurkuma. Néhány másodperc pirítás után beleöntjük a tejszínt és a joghurtot, sózzuk és felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a kisült zöldségeket és a zöldfűszert, és 2 percig összefőzzük.