Dahi szabdzsi – sült zöldségek fűszeres joghurtban

Ez a receptem a Kifőztük 6. számában jelent meg. Nagyon ízletes szabdzsi, amely azoknál is sikert arat, akik még csupán barátkoznak az indiai ízekkel, fűszerekkel. Gyorsan elkészíthető, ünnepi étkezések kedvelt fogása.

Hozzávalók:

60 dkg krumpli

1 közepes fej karfiol

1 nagy pritamin

2 ek olaj

2 kávéskanál fekete mustár

2,5 kávéskanál római kömény

6 db szárított curry levél

2-3 szárított apró chili (ízlés szerint)

2 evőkanál reszelt friss gyömbér

¾ kávéskanál asafoetida (hing)

1 kávéskanál kurkuma

2 dl tejszín

3 dl joghurt

2,5 kávéskanál só

1 csokor korianderlevél vagy petrezselyemzöld apróra vágva

olaj a sütéshez

Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a krumplit és a pritamint kockára vágjuk, a karfiolt pedig rózsákra szedjük. Felmelegítjük az olajat, majd egymás után kisütjük benne a karfiolt, a pritamin és a krumplit. Szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük. Egy lábosban elkészítjük a csonszot: felmelegítjük az olajat, beleszórjuk a fekete mustárt, és kevergetjük. 1-2 perc múlva a mustármagok kipattognak, ekkor lesz jó. Ha ezt nem várjuk meg, nem lesz íze a fűszernek. Hozzáadjuk a római köményt, ha megpirult, a gyömbért, a chilit, és tovább pirítjuk. Ha megvan, jöhetnek a porfűszerek: az asafoetida és a kurkuma. Néhány másodperc pirítás után beleöntjük a tejszínt és a joghurtot, sózzuk és felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a kisült zöldségeket és a zöldfűszert, és 2 percig összefőzzük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek