Diós tekercs

Inzulinrezisztens diétába illeszthető.

Hozzávalók:
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg fehér tönkölyliszt
egy csipet só
1,5 dkg friss élesztő
15 dkg túró
2 ek olaj
1 ek Diawellness negyedannyi cukor
1,5-2 dl víz

A töltelékhez:
5 dkg vaj
2 ek tejszín
1 ek Diawellness negyedannyi cukor
20 dkg darált dió

Egy tálban összekeverjük a teljes kiőrlésű és sima lisztet, a cukrot és a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót és az olajat. Víz hozzáadásával puha tésztát gyúrunk, és alaposan kidolgozzuk. Ha megvan, konyharuhával lefedjük a tálat, és nagyjából egy óra alatt a duplájára kelesztjük a tésztát. Amikor megkelt, lisztezett gyúródeszkán négyzetalakúra nyújtjuk, kb. 3 mm vastagságúra. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a tejszínt és a cukrot. Ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, majd a tetejére szórjuk a darált diót. Feltekerjük, mint egy bejglit, és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük, úgy 20-25 percig.

Diós tekercs

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek