Néhány évvel ezelőtt olvastam valahol egy sváb szokásról, miszerint szódabikarbónát tesznek a körözöttbe. Ettől aztán egy könnyű, habos krémet kapnak. Én is kipróbáltam, és nagyon elégedett voltam az eredménnyel. Csak arra kell figyelni, hogy fogyasztás előtt 2-3 órával készítsük el a túrókrémet, mert ha nem várunk eleget, érezni lehet a szódabikarbóna csípős ízét.
Hozzávalók:
25 dkg szírszegény túró
2 ek tejföl
2 retek
1 ek apróra vágott medvehagyma
1,5 kk só
egy csipet őrölt feketebor
1/2 kk szódabikarbóna
1/4 kk pirospaprika
A retket megmossuk és durvára reszeljük. Összekeverjük az összes többi hozzávalóval. Néhány órán át hűtőben pihentetjük.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.
Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!
Ma is tanultam újat! Ezt még sosem halottam, de ki fogom próbálni!