Percek alatt elkészíthető vegán szendvicskrém. Érdemes néhány csicseriborsó konzervet tartani a kamrában, így szükség esetén csak előkapjuk, és 3 perc alatt elkészítjük ezt a hamis tojáskrémet. Jellegzetes, tojáshoz hasonlatos ízét a fekete só (kala namak) adja, ami egy kénes ízű só. Természetesen ennek hiányában rendes sóval is elkészíthető, ám ebben az esetben kissé más ízt kapunk.
Hozzávalók:
40 dkg főtt csicseriborsó
1 szál angol zeller felkarikázva
2 kisebb savanyú uborka
fél kk asafoetida
fél kk kurkuma
egy csipet őrölt feketebors
1 kk fekete só (kala namak)
1 tk mustár
2 ek tojásmentes majonéz
néhány csepp citromlé
Az elkészítése roppant egyszerű: az uborka kivételével a hozzávalókat késes aprítóba tesszük, és simára turmixoljuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk és a krémhez keverjük. Azonnal fogyasztható, de az ízeknek jót tesz, ha néhány órát áll a hűtőben. Érdemes a reggelihez valót este elkészíteni és éjszaka pihentetni.