Kapros töksaláta – vegán

Régi családi recept, a nagymamám is sokszor főzte és az anyukám is gyakran készíti nyáron. Beteszi a hűtőbe, szuper köret valami mellé, de magában is tökéletes. Üdít és frissít a kánikulában.

Hozzávalók: 

1 főzőtök vagy nagyobb cukkini

2 ek olaj

fél kk asafoetida (vagy fél hagyma)

1,5 kk pirospaprika

csipetnyi őrölt feketebors

1,5 kk só

1 ek apróra vágott friss kapor

2 ek ecet

1 ek cukor

Az elkészítése igen egyszerű. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kiszedjük. A tiszta tökhúlt legyaluljuk vagy durvára reszeljük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a fűszereket: az asafoetidát, a paprikát és a borsot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a tököt, a sót és a kaprot. Jól összeforgatjuk és addig pároljuk, amíg a tök megpuhul. A végén bekeverjük az ecetet és a cukrot és még egy-két percig főzzük. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek