Kókuszos köles sütemény almakrémmel

Hozzávalók (egy kisméretű tepsihez):

15 dkg kölesliszt
5 dkg kókuszliszt
2 ek keményítő
1 ek Dia-Wellness 1:4 cukor
2 ek olaj
1 dl kókusztejszín
egy csipet só
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
víz

A krémhez:
2 dkg vaj (elhagyható)
3 db alma
2 ek kókusztejszín
2 kk Dia-Wellness 1:4 cukor

A süteményhez összekeverjük az alapanyagokat, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy piskóta állagú, kissé folyékony legyen. Egy kisméretű tepsibe tesszük, és 180 fokon sütjük kb. 30 percig. Mielőtt elzárjuk, azért végezzünk tűpróbát.
Amíg a sütemény a sütőben van, elkészítjük az almakrémet. Az almát megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az almát, és öntünk bele 1 deci vizet. Fedő alatt puhára pároljuk, addigra a víz is elfő. Hozzáadjuk az édesítőt, és hogy harmonizáljuk a süteménnyel, teszünk hozzá 2 ek kókusztejszínt, majd 4-5 percig összefőzzük. Ha kész, botmixerrel pürésítjük, de akár darabos is maradhat. Télen akár adhatunk hozzá fűszereket is: őrölt fahéjat, gyömbérport.
A kisült kölessütit hűtsük ki, csak utána vágjuk fel. Az almakrémet halmozzuk a tetejére, szórjuk meg fahéjjal. Aki szeretné tovább fokozni az élvezeteket, akár kókusztejszínből készült habot is tehet rá.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek