Uborkás limonádé – a tökéletes ital kánikulára

Egész délután villámlott, az eső esett, a hőmérséklet azonban változatlan. Hétvégén várható csak a lehűlés, aztán valószínűleg kezdődik elölről. Valljuk be, azért ez nem annyira meglepő nyáron. Az időrást nem tudjuk kedvünk szerint változtatni, azt azonban befolyásolhatjuk, hogyan vészeljük át a kánikulát.
A nyári hűtő italokat sokan tévesen úgy értelmezik, hogy mindegy, mi az, csak álljon a hűtőszekrényben 2-3 órát. Ez azonban nem így működik! Június elejétől egyre-másra jelennek meg a „frissítő” gyömbéres limonádé receptek, gyöngyöző pohár a fotókon. Valójában egy forró napon rosszabat nem is tehetnénk, minthogy elfogyasztunk egy jó kis gyömbéres italt. Ha a hűtőből vesszük elő, akkor néhány percig valóban hűteni fog, egy kis idő múlva azonban a gyömbér elkezd fűteni, hiszen egy fűtő energetikájú, téli fűszer. Egy idő múlva nem értjük majd, miért lesz egyre melegebb, az érzékenyebbek pedig akár rosszul is lehetnek. Ez az ital kizárólag hűtő hatású alapanyagokból készült, az egyik legjobb ezek között az uborka.

Hozzávalók:

1 kígyóuborka
2 lime leve
6 mentalevél
3 ek rózsavíz
2 l víz
nyírfacukor, stevia vagy bármilyen más édesítőszer ízlés szerint

Az uborkát megmossuk és lereszeljük. 4-5 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A lime levét is kifacsarjuk. Fogunk egy nagyobb kancsót, és beletesszük az uborka levét, a lime levét, a mentalevelet, a rózsavizet és az édesítőszert. Jól elkeverjük, majd felöntjük vízzel.

 

P1050618

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek