Köles körözött

Egészséges és tápláló, némiképp elfeledett alapanyag a köles. Ebből készítettem körözöttet. Kenyérre is kenhető, nekem így meglehetősen nehéz (gabona gabonával), ezért szívesebben töltöm paprikába, paradicsomba. Ha valaki vegán változatot szeretne készíteni, nyugodtan hagyja ki a tejfölt, és tegyen helyette egy kicsivel több olíva olajat.

Hozzávalók:

20 dkg köles
fél fehér paprika apróra vágva
½ kk asafoetida
1,5 kk őrölt pirospaprika
1/3 kk őrölt fűszerkömény
¼ kk őrölt feketebors
2 kk só
3 kk mustár
½ dl olíva olaj
3 ek tejföl

A kölest háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, simára keverjük a többi hozzávalóval. Krémesebb lesz az állaga, ha botmixerrel egy kicsit pürésítjük.

P1060224

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek