Krumplis-káposztás pogácsa kovászolással

Hozzávalók:
15 dkg aktív kovász
40 dkg liszt
1 dl olaj
20 dkg párolt káposzta
20 dkg főtt, tört krumpli
2,5 kk só
egy csipet őrölt feketebors
1-1,5 dl langyos tej (vagy víz)

Mivel a pogácsát hajnalban dagasztottam, már előző nap elkészítettem a tört, főtt krumplit és a párolt káposztát, hogy kihűljenek.
Reggel egy tálba tettem a lisztet, elkevertem benne a sót és a borsot. Beleöntöttem az olajat, hozzáadtam a kovászt, a krumplit és a káposztát. Egy kevés langyos tejjel puha tésztát gyúrtam, és simára dagasztottam. Négyzet alakúra nyújtottam a tésztát, a jobb oldalát középre hajtottam, arra a bal oldalt, majd a csík felső részét lehajtottam, rá pedig az alsó rész került. Lefedtem, fél órát állni hagytam, és a hajtogatást még kétszer megismételtem. Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát, keresztben bevagdostam a tetejét, és kiszaggattam a pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem, és letakarva 2 órát állni hagytam. (Nem volt túl meleg a konyhában, azért kellett ennyi idő.) Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 35 perc alatt megsütöttem.

P1050844_1

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek