A Curcuma longa nevű trópusi növény föld alatti töve. A rövid, viaszos, narancssárga szárat megfőzik, megtisztítják, napon megszárítják, majd finom aromájú, sárga porrá őrlik, melyet az ázsiai, főleg az indiai konyha alapvető fűszerként használ. A kurkuma ragyogó, sárga színt ad az ételeknek, s enyhén kesernyés-savanykás ízt kölcsönöz nekik. Főleg zöldségételekbe és hüvelyesekből készült ételekbe teszik, mert kellemes színt és melegséget ad az ételeknek. Nem szabad túladagolni, mert rikítóvá és keserűvé teheti az ételt.
Tanfolyamaim
VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
MEGTELT 2023. január 28. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2023. február 11. Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
2023. feburár 11. Indiai reggeli
2023. február 18. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2022. február 18. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
2023. március 1. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. március 4. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. március 25. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2022. március 25. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2023. április 15. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2023. április 15. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
EXKLUZÍV – 2023. április 22. Szezonális indiai ételek
2023. április 22. Ízek, imák, India 3. A népszerű street food
2023. május 6. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. május 6. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. június 10. Ízek, imák, India 7. Indiai vegán konyha
2023. június 10. Indiai reggeli
2023. június 24. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
2023. június 24. Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék
2023. július 15. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. július 15. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. július 22. Ízek, imák, India 6. Gyorsan elkészíthető wokos ételek
Rólam

Iratkozz fel a hírlevelemre
Legutóbbi hozzászólások