Hozzávalók:
1 közepes főzőtök
2 ek olaj
2 kk római kömény
1 babérlevél
fél ek frissen reszelt gyömbér
2 kk methi levél (lepkeszegmag levele)
egy csipet őrölt chili (ízlés szerint)
1,5 kk őrölt koriander
½ kk asafoetida
¾ kk kurkuma
2 paradicsom lereszelve
½ kk garam masala
1,5 kk só
egy kis csokor felaprított korianderzöld
A főzőtököt a szokásos módon megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk. Kikaparjuk a magos részt, a többit pedig felkockázzuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római kömény. Hozzáadjuk a gyömbért és a methi levelet, kevergetjük és pár másodperc múlva rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Beleöntjük a lereszelt paradicsomot, és addig főzzük, amíg besűrűsödik – ez csak néhány percet vesz igénybe. Ekkor beletesszük a felkockázott tököt, öntünk hozzá 2 deci vizet, megsózzuk és lefedjük. Addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Ekkor rászórjuk a garam masalát és a korianderzöldet, elkeverjük, és levesszük a tűzről. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk.