Matar paneer

A matar panír a nyugatiak számára is ismert, közkedvelt szabdzsi. Sokféle elkészítési módja létezik. A neve – mint számos indiai étel neve – arra utal, hogy az étel matarból (zöldborsóból) és panírból (házisajtból) áll. 

Hozzávalók:

3 ek olaj

3 kk római kömény

2 babérlevél

1 ek reszelt friss gyömbér

2 kk őrölt koriander

¾ kk aszafoetida

¾ kk kurkuma

1 kk őrölt csili (ízlés szerint)

4 paradicsom reszelve

40 dkg zöldborsó

20 dkg panír felkockázva

2 kk szárított methilevél (a lepkeszegmag levele)

¾ kk garam maszala

2,5 kk só

Egy edényben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne a római köményt. Beledobjuk a babérlevelet, a gyömbért, és egy rövid pirítás után rászórjuk a porfűszereket: a koriandert, az aszafoetidát, a csilit és a kurkumát. Megkeverjük és ráöntjük a paradicsomot. 10-12 percig főzzük, míg a paradicsom besűrűsödik. Ekkor hozzáöntjük a zöldborsót és 3-5 deci vizet, amiben a borsó megfő. Sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük a zöldborsót. Ha megvan, beletesszük a methilevelet, a garam maszalát és a panírt. Összeforraljuk, és 3-4 percig főzzük. Rizzsel tálaljuk. 

Matar paneer

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek