Meggyes-marcipános koszorú

A kalács a desszert.eu nyomán készült, ahol egyébként nagyszerű receptek vannak.

Hozzávalók:
50 dkg fehérliszt
5 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dkg friss élesztő
egy csipet só
2 dl tej
1 dl tejszín
vanília kivonat
egy citrom reszelt héja

A töltelékhez:
10 dkg marcipán
25 dkg kimagozott meggybefőtt

A kalácshoz valókat tálba tesszük, és lágy tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, hogy szép sima legyen. Letakarjuk és meleg helyen kelesztjük, amíg a duplájára nő (kb. egy óra). Ha megvan, lisztezett deszkán kinyújtjuk, ráreszeljük a marcipánt, egyenletesen eloszlatjuk a meggyszemeket, majd feltekerjük. Kuglóf formába tesszük, s a két végét összeillesztjük. A tetejét megkenjük tejjel, majd újra kelesztjük fél órán át. Előmelegített sütőbe tesszük, s 35-40 perc alatt megsütjük.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek