Morzsás alma sült tejföllel

 

Szerettem volna egy gyors édességet, ami nem nehéz, és össze lehet dobni az otthoni alapkészletből.

 

Hozzávalók:

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

10 dkg zabkorpa

10 dkg barna cukor

10 dkg vaj

2-3 alma

egy marék dió

egy csipet őrölt fahéj

egy nagy pohár tejföl

1 ek barna cukor

A lisztből, a zabkorpából a cukorból és a vajból gyorsan morzsát gyúrunk. Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. Egy kisebb sütőtál aljába simítjuk a morzsát, rátesszük az almaszeleteket, megszórjuk a durvára vágott dióval és az őrölt fahéjjal. A tejfölt elkeverjük a cukorral, és az alma tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek