Sárgarépa fasírt

Nagy rajongója vagyok a zöldségfasírtoknak. Szezonálisan szinte bármiből elkészíthető, ráadásul rendkívül sokoldalú: egy salátával akár önálló ebéd lehet, feltét főzelékhez, ha pedig kirándulni megyünk, beletuszkolhatjuk a szendvicsünkbe. Néha nagyobb adagot készítek, amiből aztán a mélyhűtőbe is kerül, szükség esetén csak elő kell venni és felmelegíteni. Természetesen ízlés szerint másképp is fűszerezhetjük.

Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
2 ek napraforgómag (lehet lenmag, dió, de el is hagyható)
2,5 kk só
2 kk pirospaprika
fél kk füstölt édespaprika
fél kk asafoetida (hing)
1/2 kk őrölt feketebors
egy marék friss zöldfűszer apróra vágva (petrezselyem, majoránna, kakukkfű)
4 ek csicseriborsó liszt

A sárgarépát megpucoljuk és finomra reszeljük. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és 15 percig állni hagyjuk. Fasírtokat formázunk belőle, és egy kevés zsiradékon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

P1050870_1

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek