Néhány paradicsom- és paprika készítmény már a kamrában várja a telet. Egy dolog még hátra volt: a sós paprikakrém. Ez egy zseniális ételízesítő, egyszerű az elkészítése, aki teheti, ne hagyja ki. Tehetjük levesekbe, zöldségekből készült pörkölt alapjába, egytálételekbe, de vajaskenyéren is remek.
A paprika egyébként nagyon jó C-vitamin forrás, de található benne A-, B- és E-vitamin, valamint magnézium is. Gyulladásgátló, baktérium- és vírusölő. Jót tesz az emésztésnek és serkenti a vérkeringést. Szakértők szerint a rák megelőzésében is segít.
Hozzávalók:
2 kg piros színű paprika (az enyémben most van némi zöld is)
40 dkg só
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és darabokra vágjuk. Ledaráljuk és alaposan összekeverjük a sóval. Van, aki egy-két napot állni hagyja, én sosem szoktam. Rögtön beletöltöm az előkészített üvegekbe, és a helyére teszem.