Nagyon sok magyar ételt elkészítettem már hús és tojás nélkül, most következzen egy népszerű nyári étel, a tojásos sült paprika tojásmentes változata.
Hozzávalók:
3 ek olaj
8-10 paprika feldarabolva
3/4 kk asafoetida
1 csapott kk füstölt pirospaprika
fél kk kurkuma
3 l tejből paneer (elkészítése itt)
2 kk fekete só (kala namak)
Fogunk egy serpenyőt és felhevítjük benne az olajat. Beletesszük a paprikát, nagyra vesszük a lángot és időnként átforgatva megsütjük a paprikát. Törekedjünk rá, hogy kicsit odakapjon, hiszen ez adja a jellegzetes ízét. Közben a kész paneert összemorzsoljuk. A paprika nagyjából 10 perc alatt elkészül, ezután a fekete só kivételével rászórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a paneert és összekeverjük. 2-3 percig összesütjük, majd levesszük a tűzről. Végül belekeverjük a fekete sót is. Ezt azért kell a végén, mert a fekete só jellegzetes tojás ízt kölcsönös az ételnek, viszont a hőtől elveszíti ezt a kénes aromát.