Sült paprika tojás nélkül

Nagyon sok magyar ételt elkészítettem már hús és tojás nélkül, most következzen egy népszerű nyári étel, a tojásos sült paprika tojásmentes változata.

Hozzávalók:

3 ek olaj

8-10 paprika feldarabolva

3/4 kk asafoetida

1 csapott kk füstölt pirospaprika

fél kk kurkuma

3 l tejből paneer (elkészítése itt)

2 kk fekete só (kala namak)

Fogunk egy serpenyőt és felhevítjük benne az olajat. Beletesszük a paprikát, nagyra vesszük a lángot és időnként átforgatva megsütjük a paprikát. Törekedjünk rá, hogy kicsit odakapjon, hiszen ez adja a jellegzetes ízét. Közben a kész paneert összemorzsoljuk. A paprika nagyjából 10 perc alatt elkészül, ezután a fekete só kivételével rászórjuk a fűszereket, hozzáadjuk a paneert és összekeverjük. 2-3 percig összesütjük, majd levesszük a tűzről. Végül belekeverjük a fekete sót is. Ezt azért kell a végén, mert a fekete só jellegzetes tojás ízt kölcsönös az ételnek, viszont a hőtől elveszíti ezt a kénes aromát. 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek