Ezt az ételt a legjobb öntöttvas wokban vagy öntöttvas lábosban elkészíteni.
Hozzávalók:
3 ek olaj
2,5 kk római kömény
1 ek reszelt friss gyömbér
2 kk őrölt koriander
1/2 kk őrölt csili
3/4 kk kurkuma
1 paradicsom lereszelve
1 kk szárított methi-levél (a lepkeszegmag levele)
4 krumpli kockára vágva
1-2 kaliforniai paprika megtisztítva, felkockázva
só
garam maszala
egy csokor korianderlevél apróra vágva
A wokban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért, és rövid kevergetés utána a porfűszereket: a koriandert, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük és felöntjük a pépesített paradicsommal. 2-3 percig sűrítjük, majd beletesszük a methi-levelet, a krumplit és a paprikát. Megsózzuk, és öntünk alá 1,5-2 deci vizet. Ekkor lefedjük az edényt, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ne feledjük közben néhányszor megforgatni, hogy egyenletesen süljön a szabdzsi. Amikor elkészült, megszórjuk a garam maszalával és a felaprított korianderlevéllel, és alaposan elkeverjük. Lepénykenyérrel tálaljuk. Ha időnk engedi, készíthetünk hozzá csatnit vagy salátát is.