Szabdzsi krumpliból és kaliforniai paprikából

Ezt az ételt a legjobb öntöttvas wokban vagy öntöttvas lábosban elkészíteni. 

Hozzávalók:

3 ek olaj

2,5 kk római kömény

1 ek reszelt friss gyömbér

2 kk őrölt koriander

1/2 kk őrölt csili

3/4 kk kurkuma

1 paradicsom lereszelve

1 kk szárított methi-levél (a lepkeszegmag levele)

4 krumpli kockára vágva

1-2 kaliforniai paprika megtisztítva, felkockázva

garam maszala

egy csokor korianderlevél apróra vágva

A wokban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért, és rövid kevergetés utána a porfűszereket: a koriandert, a csilit és a kurkumát. Elkeverjük és felöntjük a pépesített paradicsommal. 2-3 percig sűrítjük, majd beletesszük a methi-levelet, a krumplit és a paprikát. Megsózzuk, és öntünk alá 1,5-2 deci vizet. Ekkor lefedjük az edényt, és közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Ne feledjük közben néhányszor megforgatni, hogy egyenletesen süljön a szabdzsi. Amikor elkészült, megszórjuk a garam maszalával és a felaprított korianderlevéllel, és alaposan elkeverjük. Lepénykenyérrel tálaljuk. Ha időnk engedi, készíthetünk hozzá csatnit vagy salátát is. 


Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek