Tandoori paneer

Sokan nem tudják, hogy a tandoori ételek azt jelentik, hogy egy agyagkemencében (tandoorban) sülnek. Ma házisajtból (panirból) készítettem tandoori panirt, bár nagy sajnálatomra nincs a lakásomban ilyen agyagkemence. A házisajtot fűszeres joghurtba pácoljuk néhány órán keresztül, majd jobb híján grillezzük, vagy sütőbe tesszük.

Tandoori panir

Hozzávalók:

60 dkg panír

A páchoz:

1,5 dl joghurt
1 tk reszelt friss gyömbér
2 kk tandoori masala
1 kk őrölt római kömény
2 kk chaat masala
½ kk só

A panirt szeletekre vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, és megkenjük vele a panirszeletek mindkét oldalát. 3 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt a 3 óra, vagy grillsütőben sütjük, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, ahol félidőben megfordítjuk. Kissé kiolajozott szeletsütőben is megpróbálhatjuk. Csatnival vagy salátával tálaljuk.

A tandoori masala indiai fűszeresnél készen is kapható, de mi is megcsinálhatjuk. Mint a legtöbb masalának, ennek is rengeteg receptje van. Én most egy viszonylag egyszerűt választottam.

Tandoori masala

Hozzávalók:


4 kk egész koriander
3 kk római kömény
4 kk őrölt chili
3 kk őrölt gyömbér
2 kk amchoor (mangópor)
1 kk szárított menta
3 kk vörös vagy narancssárga ételfesték
1 kk kurkuma

A hozzávalókat összekeverjük, majd megőröljük. Ez egy nagyobb adag, többször használható. Tartsuk zárt dobozban.

Tipp: Ha nincs kedvetek panirt készíteni, kipróbálhatjátok tofuval is.

 

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek