Vissza a klasszikusokhoz…
Hozzávalók:
1 ek olaj
1/3 kk asafoetida
1 kk pirospaprika
1 kg újkrumpli
3 babérlevél
2 dl tejföl
2 kanál liszt
só
bors
majoránna
Az újkrumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, beleszórjuk az asafoetidát és a paprikát, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, egy-két percig dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit. Beletesszük a majoránnát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Közben simára keverjük a tejfölt és a lisztet, s ha már a krumpli puha, behabarjuk a főzeléket. Ha újra összeforrt, levesszük a lángról.
–
–
TTipp: nemrég voltam egy indiai fűszeresnél, és vettem egy csomag babérlevelet is. Nagyobbak a levelek, mint amit nálunk lehet kapni, és az íze is erőteljesebb, aromásabb. Nekem bejött!