Nem túl fűszeres, nyári étel, amelynek a zsenge cukkini adja meg frissességét.
Hozzávalók:
2 cukkini
1 kápia paprika
3 ek kókuszzsír (vagy olaj)
fél kk asafoetida (vagy fokhagyma)
2 kk só
egy csipet frissen őrölt feketebors
fél kk kurkuma
2,5 dl tejszín
15 dkg reszelt sajt
35-40 dkg durumtészta
A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk, és a héját meghagyva durvára reszeljük. A kápiát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a kókuszzsírt, beleszórjuk az asafoetidát és a kápiát. 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit. Sózzuk, megszórjuk borssal és kurkumával, és nagylángon pár percig főzzük, hogy a leve elfőjön. Ha megvan, ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, higíthatjuk néhány kanállal a tészta főzővízéből. A kész szószt rátesszük a kifőtt tésztára, és megszórjuk sajttal.