Mentőöv, ha szükség van pl. gyors vacsorára, feltétre a főzelékhez, svédasztalt készítünk, kiránduláshoz csomagolunk. Pillanatok alatt készen van, s a fűszerezésnek csak a képzelet szab határt. Most bulgurral és lecsóval tálaltam.
Hozzávalók:
25 dkg túró (vagy ricotta)
2 ek liszt
1 kk só
egy csipet asafoetida
egy csipet őrölt fekete bors
egy csipet őrölt chili
negyed kk sütőpor
1 ek apróra vágott friss petrezselyem
A túrót kézzel alaposan összegyúrjuk, hogy sima állagú legyen. Hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, ha túlságosan száraz egy nagyon kevés vízzel higítjuk. Diónyi gombócokat formázunk a tésztából, amiket aztán forró olajban kisütünk.
Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel
Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz.
Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!
Információ a tanfolyamokról »»
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz? Katt ide és elküldjük neked emailben!