A fantáziánk komponálta ízkavalkád tökéletes lezárása egy vacsorának.
Hozzávalók:
4 dl kókusztejszín
4 dl rizstej vagy kókusztej
8 dkg nyírfacukor (vagy más cukor)
2 kk agar-agar
1 ek rózsavíz
a tetejére: friss gyümölcs vagy gyümölcslekvár
A kókuszkrémet és a tejet összeöntjük, 1 deci kivételével lábosba tesszük, hozzáadjuk a nyírfacukrot és feltesszük forralni. Közben a maradék egy deci tejben elkeverjük az agar-agart. Ha forr a tej, habverővel belekeverjük az agar-agart, még 2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rózsavizet és négy kerek porcelántálba öntjük. Szilárdulásig a hűtőszekrénybe rakjuk. Amikor megszilárdult, máris tálalhatjuk. Ha nem öntöttük fel teljesen a tálkát, a tetejére is halmozhatjuk a gyümölcsöt. A másik megoldás, hogy forró vizet folyatunk a tálka aljára, s így könnyedén kicsúszik belőle a panna cotta. Ebben az esetben kistányérra tesszük, és így díszítjük.