Vegán sabji vegyes zöldségekből

Hozzávalók:

3 ek olaj

2 kk római kömény

Fél ek reszelt friss gyömbér

1-2 apró száraz chili (ízlés szerint)

2 kk őrölt koriander

Fél kk asafoetida

¾ kk kurkuma

2 paradicsom lereszelve

80 dkg vegyes zöldség (lehet karfiol, répa, krumpli, borsó, zöldbab, kápia)

2 kk szárított methi levél

2,5 kk só

1 ek friss korianderzöld felaprítva

Egy lábosban felmelegítjük az olajat, illatosra pirítjuk benne a római köményt. Hozzáadjuk a gyömbért, belemorzsoljuk a chilit, és kis kevergetés után beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük, majd beleöntjük a lereszelt paradicsomot. 2-3 perc sűrítés után beletesszük a zöldségeket, sózzuk, a methi levelet is hozzadjuk, majd felengedjük annyi vízzel, ami szinte ellepi, de azért ne teljesen. Nagy lángon főzzük, hogy mire megpuhulnak a zöldségek, a víz nagyrésze elfőjön, és szaftos, krémes sabjit kapjunk. Végezetül megszórjuk a korianderzölddel. Rizzsel vagy indiai lepénykenyérrel tálaljuk.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek