Zöldfűszeres sós muffin

Igen, mostanában muffinban utazom. Azért, mert ha valaki jön, és ez gyorsan derül ki, ezt a legegyszerűbb elkészíteni. És ha hozzám vendég jön, készüljön rá, hogy ennie kell! Emellett a muffin izgalmas is, mert annyiféleképpen lehet ízesíteni. Bevallom, nem rajongok túlságosan az édességekért, ezért úgy döntöttem, eljött a sós muffinok ideje. Ez itt az első, ami az elmémben született.
Zöldfűszeres muffin
Hozzávalók (1 csésze 2,5 dl):
1 csésze kukoricaliszt
1 csésze fehérliszt
fél csésze reszelt füstölt sajt
1 tk sütőpor
1 tk só
¼ kk asafoetida (elhagyható)
1 ek apróra vágott friss zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom)
4-5 apróra vágott aszalt paradicsom
2,5 dl joghurt
3 ek olívaolaj
1 tk szódabikarbóna
egy ek szezámmag a szóráshoz
Egy tálba alaposan összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, az asafoetidát, a zöldfűszereket és az aszalt paradicsomot. Újra elkeverjük. Egy másik tálban vegyítjük a joghurtot, a szódabikarbónát és az olajat. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és néhány mozdulattal eldolgozzuk. Megtöltjük vele az előkészített muffin formákat, és a tetejüket megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 200-220 fokon 10 percig sütjük, majd 180 fokon további 15 percig. Mielőtt késznek nyilvánítjuk, végezzünk tűpróbát. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk még 10 percig a formában, és csak azután szedjük ki a muffinokat.

Jó, tudom. Mostanában túl sok a muffin. Azért, mert ha valaki jön, és ez gyorsan derül ki, ezt a legegyszerűbb elkészíteni. És ha hozzám vendég jön, készüljön rá, hogy ennie kell! Hogy őszinte legyek, nem szeretem az olyan vendéget, aki nem eszik. Egy vendégnek ez a dolga. Emellett a muffin izgalmas is, mert annyiféleképpen lehet ízesíteni. Nem rajongok túlságosan az édességekért, ezért aztán eljött a sós muffinok ideje. Ez itt az első, ami az elmémben született. Esetleg kínálhatunk hozzá friss salátát, fűszeres sajt- illetve vajkrémet vagy joghurtot.

Zöldfűszeres muffin

Hozzávalók (1 csésze 2,5 dl):

1 csésze kukoricaliszt

1 csésze fehérliszt

fél csésze reszelt füstölt sajt

1 tk sütőpor

1 tk só

¼ kk asafoetida (elhagyható)

1 ek apróra vágott friss zöldfűszer (kakukkfű, rozmaring, bazsalikom)

4-5 apróra vágott aszalt paradicsom

2,5 dl joghurt

3 ek olívaolaj

1 tk szódabikarbóna

egy ek szezámmag a szóráshoz

Egy tálban alaposan összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, az asafoetidát, a zöldfűszereket és az aszalt paradicsomot. Újra elkeverjük. Egy másik tálban vegyítjük a joghurtot, a szódabikarbónát és az olajat. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és néhány mozdulattal eldolgozzuk. Megtöltjük vele az előkészített muffin formákat, és a tetejüket megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 200-220 fokon 10 percig sütjük, majd 180 fokon további 15 percig. Mielőtt késznek nyilvánítjuk, végezzünk tűpróbát. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk még 10 percig a formában, és csak azután szedjük ki a muffinokat.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek