Sós csemege az Ízek, imák, India c. új könyvemből.
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
25 dkg répa
25 dkg zöldborsó
1/2 ek apróra vágott zöld erőspaprika
30 dkg csicseriborsó liszt
1/2 kk őrölt chili
1/2 kk aszafoetida
1/2 kk kurkuma
3 kk só
2 ek olaj
Összekeverjük a csicseriborsólisztet, a chilipor felét, az aszafoetida felét, a kurkumát és 1,5 kk sót. Annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
A zöldségeket apróra megtisztítjuk, apróra vágjuk és puhára főzzük. Egy edényben felmelegítjük az olajat, megpirítjuk benne az erőspaprikát, rászórjuk a maradék őrölt chilit, a maradék asafoetidát, és egy kicsit tovább pirítjuk. Belekeverjük a főt zöldségeket és 1,5 kk sót. Néhány percig összesütjük, majd kissé összetörjük. A tört zöldségekből nagyobb diónyi méretű golyókat formázunk, belemártjuk őket a csicseriborsólisztből készült tésztába, majd forró olajban aranybarnára sütjük.