Hozzávalók:

4 ek kókuszzsír (ghi vagy olaj)
1,5 kk fekete mustármag
½ kk asafoetida
4-5 curry levél
1 kg krumpli megtisztítva, kockára vágva
2 kk sambar masala
½ kk kurkuma
2 kk só

A zsiradékot wokban felhevítjük. Kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot. Beleszórjuk az asafoetidát és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, megszórjuk a sambar masalával és a kurkumával, és alaposan összekeverjük. Lefedjük az edényt, majd olyan hőmérsékletűre állítjuk a lángot, hogy a krumpli szépen pirulhasson. Időnként megkeverjük, s nagyjából negyed óráig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Ha kész, megsózzuk, megszórjuk zöldfűszerrel és összekeverjük. Indiai lepénykenyérrel, esetleg salátával, joghurttal tálaljuk.

P1040240_1_2

Tetszett a recept? Még több receptért lájkold a facebook oldalam.


Ajándékozd meg magad és szeretteid a szakácskönyveimmel


Lapozz bele és vásárold meg itt!»»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jelentkezz főzőtanfolyamaimra!
Varázsolj színes, ínycsiklandó és egészséges ételeket az asztalra!
Többféle főzőtanfolyam - az alapoktól kezdve a vegetáriánus konyha mesterévé válhatsz. Garantáltan elkápráztatod vendégeidet!

Információ a tanfolyamokról »»

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mit szólnál egy ajándék életmód magazinhoz?

Katt ide és elküldjük neked emailben!