Narancsos-mákos muffin

Ezt a receptet néhány hete láttam Siccikénél. Nagyon megtetszett, de amikor ki akartam próbálni, kiderült, hogy egy-két hozzávaló hiányzik, ezért ezt-azt helyettesítettem. Nagyon izgalmas, hogy egész mákot használ, amitől rendkívül ízletes lesz a muffin. Pompás az állaga, gyorsan elkészíthető és remek édesség, mely bő félóra alatt csillapítani tudja desszert utáni vágyunkat. Végül így készült:

 

muffin

 

Hozzávalók:

1 csésze = 250 ml

1 + 1/4 csésze natúr, cukor nélküli müzli

3 ek mákszem

4 ek nádcukor

1 narancs héja reszelve

csipet só

1/2 tk őrölt fahéj

1/8 tk mézeskalács fűszerkeverék 

1 csésze fehér tönkölyliszt

2 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1/2 csésze frissen facsart narancslé

1 kis pohár natúr joghurt

1/3 csésze juharszirup

1 tk vaníliakivonat (vagy vaníliacukor)

3 ek olaj

 

Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban rakjuk össze a folyadékokat: a narancsléhez adjuk a juharszirupot, a vaníliakivonatot, az olajat és a joghurtot. A folyékony masszát vegyítsük a száraz keverékkel, de ne keverjük túlságosan sokáig. A kiolajozott muffinformákat töltsük meg a tésztával, és előmelegített sütőben süssük kb. 25-35 percig. Fontos, hogy a kihűlt muffinokat 5 percig hagyjuk a formában hűlni, és csak utána vegyük ki.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek