Ezt a receptet néhány hete láttam Siccikénél. Nagyon megtetszett, de amikor ki akartam próbálni, kiderült, hogy egy-két hozzávaló hiányzik, ezért ezt-azt helyettesítettem. Nagyon izgalmas, hogy egész mákot használ, amitől rendkívül ízletes lesz a muffin. Pompás az állaga, gyorsan elkészíthető és remek édesség, mely bő félóra alatt csillapítani tudja desszert utáni vágyunkat. Végül így készült:
Hozzávalók:
1 csésze = 250 ml
1 + 1/4 csésze natúr, cukor nélküli müzli
3 ek mákszem
4 ek nádcukor
1 narancs héja reszelve
csipet só
1/2 tk őrölt fahéj
1/8 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 csésze fehér tönkölyliszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/2 csésze frissen facsart narancslé
1 kis pohár natúr joghurt
1/3 csésze juharszirup
1 tk vaníliakivonat (vagy vaníliacukor)
3 ek olaj
Egy nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban rakjuk össze a folyadékokat: a narancsléhez adjuk a juharszirupot, a vaníliakivonatot, az olajat és a joghurtot. A folyékony masszát vegyítsük a száraz keverékkel, de ne keverjük túlságosan sokáig. A kiolajozott muffinformákat töltsük meg a tésztával, és előmelegített sütőben süssük kb. 25-35 percig. Fontos, hogy a kihűlt muffinokat 5 percig hagyjuk a formában hűlni, és csak utána vegyük ki.