Alma krémleves

Ez a leves egy borzasztó gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel. Fogyaszthatjuk a nyári melegben hűtve, vagy akár a tél közepén melegen, de azt javaslom, ekkor a mentalevél helyett adjunk hozzá néhány szegfűszeget és egy kevés reszelt friss gyömbért, esetleg egy csipet őrölt kardamomot.

Alma krémleves

Hozzávalók:

5 alma

víz

egy nagyobb darab egész fahéj

fél citrom leve

5 ek fruktóz vagy cukor

2 dl tejszín

1 púpozott evőkanál vaníliás pundingpor

4 mentalevél

Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat. Az így megtisztított almát felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje. Beletesszük az egész fahéjat, a citromlevet és a cukrot. Forrás után kb. negyed órát főzzük, ez idő alatt az alma megpuhul. Közben a tejszínt és a pudingport simára keverjük. A megpuhult almát levesszük a tűzről, kivesszük belőle a fahéjat, beletesszük a mentaleveleket és az almát vízzel együtt vagy leturmixoljuk, vagy ledaráljuk vagy villával összenyomjuk. Visszatesszük a tűzre, újból felforraljuk, és a tejszínes pudingporral besűrítjük.

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek