Ez a leves egy borzasztó gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel. Fogyaszthatjuk a nyári melegben hűtve, vagy akár a tél közepén melegen, de azt javaslom, ekkor a mentalevél helyett adjunk hozzá néhány szegfűszeget és egy kevés reszelt friss gyömbért, esetleg egy csipet őrölt kardamomot.
Hozzávalók:
5 alma
víz
egy nagyobb darab egész fahéj
fél citrom leve
5 ek fruktóz vagy cukor
2 dl tejszín
1 púpozott evőkanál vaníliás pundingpor
4 mentalevél
Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat. Az így megtisztított almát felkockázzuk, és feltesszük főni annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje. Beletesszük az egész fahéjat, a citromlevet és a cukrot. Forrás után kb. negyed órát főzzük, ez idő alatt az alma megpuhul. Közben a tejszínt és a pudingport simára keverjük. A megpuhult almát levesszük a tűzről, kivesszük belőle a fahéjat, beletesszük a mentaleveleket és az almát vízzel együtt vagy leturmixoljuk, vagy ledaráljuk vagy villával összenyomjuk. Visszatesszük a tűzre, újból felforraljuk, és a tejszínes pudingporral besűrítjük.