Rólam írták

Vélemények a megjelent szakácskönyveimről

 

Európai gyomornak való, és mindent értek belőle, vagyis megközelíthető, érthető, számomra is. Egyszerűen finom és jó. Néhány ünnepi remek mellett, pedig a hétköznapok konyháját találom benne. Ami a főzési időt tekintve sem mindegy, ha napunk a konyhatündérség mellett valami másról is szól. Kell a polcra! Kezdőknek, haladóknak, de még profi nagymamáknak is kiváló ajándék lehet. (A kerttől a konyháig, Harmonet)

 

 

Az egész könyvre jellemző a főzés és az élet szeretete, valamint az az organikus szemlélet, amelynek alapja a természettel harmóniában élő ember odafigyelése, törődése önmaga, a közösség, az anyaföld iránt.

Ezenkívül kiváló tippeket kapunk ahhoz is, hogy az egyes gasztronómiai alapanyagok, fűszerek, ételféleségek vagy ételkészítési módozatok milyen élettani hatásúak, használatukat milyen betegségek esetén részesítsük előnyben, vagy ellenkezőleg, mikor mit használjunk megelőzés céljából. Végy szeretet, adj hozzá friss zöldséget… (A kerttől a konyháig, Natúrsziget)

 

 

Szinte az az érzése az embernek, mintha egy jó tündér állna mellettünk, hogy óvjon és segítsen, amíg az étel elkészül. Tisztelem azokat az embereket akiknek a hite ilyen erős (és én itt most nem a vallásra gondolok). Számomra ezáltal válik “hitelessé” a könyv, mert érzem mögötte az embert, azt aki hisz abban amit csinál.Nekem most ez a kedvenc “szakácskönyvem” (na meg a Váncsáé  ). És erre tanúim is vannak.

Kívánom Hémanginak, hogy továbbra is járjon azon az ösvényen, amelyre rátalált. És néha-néha azért vigyen el minket is kirándulni magával.

(A kerttől a konyháig, sajtkukac.hu)

 

 

Árad belőle a szeretetadás, a főzés szeretetéé, az egyszerűség ebben a túlkomplikált világban. Nagyon szeretem olvasni, kedvet ad a főzéshez, jó érzéssel tölt el! A lényeg, hogy elhatároztuk, ezentúl 7-ből legalább 3 napon nem eszünk húst. Tudom, ez csepp a tengerben, de nekünk (neki) nagy lépés! (A kerttől a konyháig, B. SZ.)

 

 

Hémangi nagyszerű receptkönyvei már több mint egy évtizede fontos kellékei családunk konyhájának. Mivel természetesen a három gyermekünk is ugyanúgy vegetáriánus mint ahogy mi magunk a feleségemmel, fontosnak tartjuk , hogy amennyire tápláló legalább annyira változatos étrenddel örvendeztessük meg egymást és a fiúkat, minden egyes nap.Ebben a törekvésünkben felbecsülhetetlen kincs Hémangi összes receptje, amelyet ezúton is bátran és örömmel ajánlok mindenkinek!

Szeretettel és barátsággal:

Kowalsky Balázs Gyula zeneszerző, énekes, jógaoktató (könyvajánló, Ízek, imák, India)

 

A kulturális háttér, ami segít megérteni az ízek eredetét épp úgy elengedhetetlen az ízvilág reprodukálásához, mint az, hogy amit készítünk szeretteinknek – vagy csak úgy magunknak –, szívből jöjjön. Nincs kétség, itt elmélyülhetünk az autentikus illatok romantikájában és szerethetjük mindazt, mi elhitette velünk, hogy meg kell kóstolnunk e kis Indiát.

Eredetüket tekintve nem lehet kétségünk, gazdagabbak leszünk a sorok olvastával, mert receptúrái egytől-egyig hitelesek és visszakapjuk mindazt a megelőlegezett bizalmat, amit idegenként, vagy ismerősként, belefektettünk.

Szívből ajánlom!

Papp János

főséf, Budapest Bisztró (könyvajánló, Ízek, imák, India)

 

India, az érzékiség bölcsője ihlette ezt a kötetet, ahol a mindennapok levegőjében keveredik a zene, a fűszerek és a szerelem illata. Végtelen, s egyben minden, amihez ragaszkodunk. Hit, szabadság, változatosság: a természet maga – meglibbent, ahogy lapozok. Akár hithű vegetáriánus, akár konyhai kalandor, merjen nagyot harapni ebbe a világba és hiányérzet nélkül rabul ejti! Ahogyan zene és szerelem, ez a könyv is mindenkinek jár.

Legyen nő vagy férfi, ezeken az oldalakon könnyen meríthet ihletet és bátorságot, hogy új ízekkel lepje meg kedvesét!

Mostmár tudom, hogy engem a sikarni és a kókusz-csatni vesz le a lábamról…

Szeresse

Birta Gábor, kontratenor operaénekes (könyvajánló, Ízek, imák, India)

 

Nem értek ugyan a kulináris tudományhoz, de szeretem a finom ételeket. Ha bármikor eljutottam egy idegen városba, vagy faluba, sosem mulasztottam el, hogy megnézzem a piacot, a temetőt, és megkóstoljam azokat az ételeket, amelyeket a helybéliek kedvelnek. Nagy érdeklődéssel olvastam el Hémangi Dévi Dászi indiai receptjeit is, amelyek nagyon ízletesnek és egészségesnek tűnnek számomra. Ha lehetőségem kínálkozik, feltétlenül élek velük, és ezt ajánlom a könyvet kezében tartó olvasóknak is.

Szívélyes üdvözlettel:

Bálint gazda, azaz Dr. Bálint György  (könyvajánló, Ízek, imák, India)

 

Élsportolóként figyelnem kell a helyes táplálkozásra. Átlagosnál nagyobb étvágyam miatt az étel minőségét, összetételét egyaránt figyelnem kell a súlyom és a fizikai formám optimlizálása érdekében. A korábbi sporttáplálkozási elméletekkel ellentétben, ma már a „húst-hússal és kenyérrel” táplálkozás helyett egyre többen fordulnak a zöldség alapú, sőt a vegetáriánus konyha felé. Én mindenevőként igyekszem a változatosság mellett minél több húsmentes napot tartani havonta. Ehhez Hémangi könyvei praktikus, ráadásul ízletes segítséget nyújtanak.”

Kiss Gergely

háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, ízrajongó (könyvajánló, Ízek, imák, India)

 

Hiszem, hogy a finom étel olyan, mint a boldogság: csak akkor az igazi, ha megoszthatjuk valakivel, akit szeretünk. Az Ízek, Imák, India jóval több, mint egyszerű receptgyűjtemény. A csodálatos vegetáriánus ételek elkészítése közben Hémangi történetein keresztül

körbeutazhatjuk a mesés kelet titokzatos tájait, és belekóstolhatunk mindannyiunk legfontosabb táplálékába, a spiritualitásba is.

Steiner Kristóf, újságíró, a Lélekbonbon c. könyv szerzője (könyvajánló, Ízek, imák, India)

 

“Kedves főzni szerető olvasók! Sok szeretettel ajánlom ezt a szakácskönyvet mindazoknak, akik már tudják, hogy a vegetáriánus konyha milyen gazdag választékot kínálhat mindnyájunknak. Ugyanakkor azoknak is ajánlom e recepteket, akik eddig azt gondolták – tévesen – hogy a vegetáriánus táplálkozás egyhangú, unalmas, és hogy az embernek, a növényi táplálkozástól olyan lesz a szájíze, mint a lónak. Ha megfőzik ezeket az ételeket, ki fog derülni, hogy pont az ellenkezője igaz az efféle hiedelmeknek. És ha ehhez gondolatban még azt is hozzátesszük, hogy ezeket, az ételeket Istennek ajánlva, még lelki energiával is feltölthetjük, akkor bízhatunk abban, hogy jó ízű, teljesen kielégítő, és egyben szellemi-lelki táplálékhoz jutunk általuk. Sok sikert kívánok, az örömteli “konyházáshoz”!~Laár Andráselőadóművész (könyvajánló, Percek alatt lakomát)

 

“Szeretjük, ha egy étel finom.
Örülünk, ha ráadásul gyorsan el is készíthető.
Ugyanakkor legalább ilyen fontos,
hogy egészséges is legyen az, amit megeszünk.
Hémangi „Percek alatt lakomát” című szakácskönyve
pont ilyen ennivalókat kínál számunkra,
amivel bátran megújíthatjuk, színesebbé tehetjük eddigi étkezési szokásainkat.”~Ujfalussy Bernadettdietetikus (könyvajánló, Percek alatt lakomát)

 

 

Vélemények a főzőtanfolyamokról, levelek

 

 

Húsevőként különösen érdekes és változatos volt így főzni tanulni. Fantáziadús és kreatív. Köszönöm! P.L.

Már az első napon elvarázsoltak a fűszerek, az ételek, a mesék Indiáról és az a könnyedség, amellyel mindezt előadtad nekünk. Nemcsak sikerült felkeltened az érdeklődésemet, de ízlettek is az elkészített ételek, olyannyira, hogy igyekeztem az alapanyagokat mielőbb beszerezni és a tanult ételeket elkészítettem a családomnak is. Nagyon ízlett mindenkinek (nekem is!). A tanfolyam második napján már érdeklődtünk a csoporttársakkal, hogy lesz-e folytatás és ha igen mikor? Szerintem, ez egyértelmű jele annak, hogy elégedettek voltunk és kíváncsiak további titkokra.
Sok sikert kívánok a munkátokhoz és nagyon várom az India2-t!
Kókai Mária

A két nap alatt megismerhettem rengeteg új fűszert, melyeket a magyar konyhában kevésbé használunk. Nem vagyok vegetáriánus, de azt gondolom, hogy a tanfolyam után igyekszem sokkal több zöldséget beiktatni a családom étrendjébe, és biztos vagyok benne, hogy ezek az új ízek nekik is nagyon fognak ízleni. Köszönjük!
Györgyi

Megtanultam olyan főzési fortélyokat, melyeket más recepteknél is könnyedén használhatok, ha indiai ételeket készítek. Jó hangulatban, kellemes légkörben másfajta élménnyé vált a főzés. Köszönöm Hémangi tapasztalatait, fontos plusz lett számomra az étkezés, mint szertartás.
Zsolt

Én azért jöttem erre a tanfolyamra, hogy alaposabban megismerkedjek egy olyan főzési/konyhai kultúrával, ami nem használ húst. Az ételek, amelyek itt készültek, a különleges fűszerezés szerintem még a „legmegátalkodottabb” húsevők közül is szerezne néhány rajongót a vegetáriánus ételeknek.
István

Gyerekkoromban én is – sok más sorstársammal – a főzést a rántott hús, krumplifőzelék és csokis piskóta hármasának bűvkörében éltem. 20 évvel később már egészen más étkezési szokásaim vannak. Hihetetlennek hangzik, de új gasztrokultúrák megismerésével én is nyitottabbá váltam a világra. Hémangi tapasztaltsága mindenkit lenyűgözött, és élvezet volt látni azt a lelkesedést és őszinte szeretetet, amivel az ételeket készíti. A recepteken kívül ezt is szeretném továbbvinni erről a tanfolyamról.
Szandra

Nagyon-nagyon kellemes hangulatú volt a tanfolyam, túl azon, hogy valóban sok érdekes dolgot tanultunk hosszú időre feltöltő élmény volt. Hémangi kedves, őszinte, természetes személyisége, lelke nagyon benne volt. Ezt példázza az is, hogy utána olyan nehezen oszlott fel a társaság, jól esett a beszélgetés. A paradicsomos szabdzsi nagy kedvenc lett. Egyébként is érdekelt az indiai konyha, főzéstechnikák, fűszerek és a vegetariánus étkezés általában, így a személyes kontaktus csak tovább erősítette ezt. Jó szívvel ajánlom bárkinek a tanfolyamot.
Köszönet az élményért!
Ági

Az erősebb nem képviseletében is hagy szóljak néhány elismerő szót. Csak jókat tudok mondani a Hémangi által tartott főzőtanfolyamról. Sok érdekes dolgot tanultunk, a légkör kedves volt és vidám. A tanfolyam bőven megérte az árát és csak ajánlani tudom mindenkinek.
Dávid

A főzőtanfolyam nagyon tetszett, mert amellett, hogy bővíthettem a fűszerek és az indiai konyha terén szerzett ismereteimet, jó társaság és kellemes légkör fogadott. Több technikai fogást is tanultunk, amiket azóta is alkalmazok, és megismertem az indiai vegetáriánus konyha szokásait. Végül, a főztünk elfogyasztása egy jó kis beszélgetés mellett, külön élmény volt.:-)
Huzián Zsófi

Nekem ez a tanfolyam hozta meg a kedvemet a főzéshez. Régen mindig nagy ívben elkerültem a konyhát, pedig tudtam, hogy nem élhetek zacskós levesen, pizzán stb. Nem meggyőződésből vagyok vegetáriánus, csak egyszerűen nem szeretem a hús ízét, szagát. Szerencsére rátaláltam a vegafutárra és annyira finomak az ételeik, hogy gondoltam kipróbálom a tanfolyamot. Ha most nem fogok megtanulni főzni, akkor soha. Hétvégén már el is készítettem kétfajta ételt.
L. Zsuzsa

Eddig is imádtam az indiai konyhát, de ahogy Hemangi megtanította az alapokat, és már én is el tudom készíteni ezeket a különleges ételeket, felejthetetlen élmény! Horváth Éva modell, műsorvezető

 

Egyre kevesebb húst eszem, de még nem vagyok vega, mert nem tudom, akkor mit ehetnék, és gyorsan elkészíthető, tápláló és egészséges ételeket szeretnék enni. Ez a tanfolyam nagy segítséget adott, hogy a kezdő lépést megtegyem. Nagy kedvet kaptam ehhez az egészhez! Kriszta

 

Eddig titokzatosnak tűntek az ételek, mintha az alapanyagokból varázslattal készülne az étel. Megtanultunk varázsolni! Rudolf Beáta

 

 

Itt minden kiderül, ami a receptekből hiányzik! Kozák Erika

 

Szeretem az indiai konyhát, hiszek az ételek gyógyító erejében. Úgy érzem, ezen a helyen közelebb kerülhetek ehhez a szemlélethez. Mindenképpen ajánlom azoknak, akik ebbe az irányba tartanak, és törődnek az ételek minőségével is, amit a család asztalára tesznek. Jaj, de finom volt! Sz. Eszter

Hémangi rendkívüli kedvessége és tapasztalata nagyon jó benyomást tett rám. Rendkívül finomak és könnyen elkészíthetőek az ételek. Jól éreztem magam, és aktívan részt vettem a főzésben. Megérte a tanfolyam az árát! Kata

A vegetáriánus konyháról él egy tévhit: hogy nem elég változatos. Ez egészen addig tart, amíg valaki eljön egy tanfolyamra Hémangihoz. Az itt tanultakkal bárki megszínesítheti mindennapjait, ráadásul szórakoztató módon. Németh Zoltán

Nagy érdeklődéssel indultam, és egy kellemes hangulat, nyitott társaság fogadott. Igazi interaktív főzésnek lettünk alkotói. Nagyon tetszett Hémangi felkészültsége és türelme a sok kérdéshez. Mindenkinek ajánlom, mert itt kapu nyílik egy új és érdekes világra. Gódor Edit

Szemléletformáló és egyben kellemes feltöltődést biztosító program! Kovács András

Szerettem, hogy sok titok elhangzott, tippek, trükkök, praktikák. A végén gyönyörűek az ételek. Orsi

 

„Kedves Hemangi! Hiszem, hogy egy találkozás sem véletlen! Köszönöm, hogy megismertelek és inspiráltál személyesen és a könyveid által is. A percek alatt lakoma könyved „percek alatt” a kedvencem lett és azt vettem észre, hogy élvezettel készítem el belőle a recepteket, egyiket a másik után! Élvezettel főzök a könyvedből és a családom körében is nagy sikert aratok velük mindig! Kívánok még sok sok könyvet Neked és ez által Nekem is ”

 

„Az én férjem tipikus húsevő, de mióta Tőled megtanultam a sabjit, a csapátit és a mártogatóst, nem győzöm csinálni. Tegnap is az volt. Kár lett volna, ha nem írod meg ezeket a könyveket. Csodásak a fotók, egyszerűek és érthetőek a receptek. Gratulálok! Eddig még bevallom nem vettem sok szakácskönyvet mert a többsége vagy nagyon bonyolult, vagy olyan hozzávalók vannak benne, amik beszerezhetetlenek. De ez telitalálat! Sőt nagyon nagy sikere van a fűszerezésnek is. A férjem is észrevette, hogy könnyű ételek, és nem bántják a gyomrát, nincs utána az az érzése, hogy többet evett mint kellett volna.”

 

Nagyon tetszett a tanfolyam, mert a sokak által és korábban általam is ízetlennek illetve távolinak tartott vegetáriánus ételek helyett színes, ízletes étel-palettát ismerhettünk meg. Hémangi nem csak az izgalmas elkészítési módokkal, de hasznos „trükkökkel”, tanácsokkal is ellátott bennünket. Az itt megismert tradicionális indiai ízek és elkészítési módok számomra egy igényes vegetáriánus konyhát mutattak be, amely bár eltér a megszokott magyar ízektől, mégis könnyedén befogadható és beilleszthető a mindennapos főzésbe, ízvilágba. Az összehangolt menüsor a tanfolyamon az ízek harmóniáját, egyensúlyát adta, amely elfogyasztásakor hús nélkül is kellemes, ugyanakkor könnyed jóllakottságot éreztünk. Otthon is könnyen használom az ott tanultakat, és ezen ételek elfogyasztása után sohasem érzem, hogy hiányozna a hús. A gazdag ízek az „umami” íz érzetét adják, ami a világ mesterszakácsainak titkos receptjeiben lelhető fel, és ami a legmagasabb gasztronómiai élményt adja, egyfajta teljességet, megelégedettséget érez az ember általa. Ezen is meglepődtem, mert nem tudtam, hogy az indiai konyha is magában rejti ezt. Szeretettel ajánlom mindenkinek. ~Nerella

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek