Írtam egy szakácskönyvet. Az a címe, hogy A kerttől a konyháig. Nem újdonságokról szól, inkább őseink bölcsességéhez, természetes életmódjához szerettem volna visszatérni. A 108 receptből, ételfotókból álló könyv kertészkedési tippeket, hasznos tudnivalókat is tartalmaz.
„Úgy gondolom a friss, saját magunk által szedett zöldségeknél nincs jobb. Más az íze, mint a boltinak, ezáltal más lesz a belőle készített étel íze is. A természetes alapanyagok használata egyre inkább a gasztronómia fontos részévé válik. A kertészkedés harmonikus kapcsolatot teremt a környezettel, ugyanakkor válasz a jól ismert válság problémára is.
Mi kell ahhoz, hogy szemet gyönyörködtető és ízletes ételt főzzünk, amely elégedetté teszi az érzékszerveket? Semmiképpen sem drága, különleges alapanyagok. A hozzávalói a következők:
◆ Egy nagy adag szeretet. A főzésben ez a legfontosabb tényező. Amikor a háziasszony főz a családjának, a kedvenc fogásaikat készíti, mert így fejezi ki a szeretetét. Nemhiába mondják: az ember szívéhez a gyomrán át vezet az út.
◆ Lelkesedés és némi fantázia.
◆ Néhány jó recept.
◆ Egészséges, energiadús hozzávalók. Lehetőleg a saját kertünkből, ha nem, a piacról.
És ami mindezt megkönnyíti s mindennapi étkezésünket még harmonikusabbá teszi, az éppen az az egyszerű alapelv, melyre a könyvemet is igyekeztem felépíteni: mindig az adott évszaknak megfelelő alapanyagokból készíthető a legolcsóbb és legegészségesebb étel.”
A színes, 148 oldalas kiadvány ára 2200 Ft.
Kaldeneker György ajánlása a könyvhöz:
Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének elszakadni a rohanó nagyvárosi világtól, picit megpihenni egy nyugodt, ideális környezetben. Mindenkinek, akinek a főzés nem unott és kötelező munka, hanem szeretetteljes gondoskodást jelent.
Kaldeneker György
szakács
A könyv várható megjelenése december 8. Aki itt az oldalon megrendeli, 15 % kedvezményben részesül. A kiadványt utánvételes csomagként küldjük ki (1980 Ft + utánvétes postaköltség). Ha szeretnéd megrendelni, írj egy kommentet vagy egy levelet a [email protected] címre.