Főoldal

Eper befőtt

Eper befőtt

Elkezdtem üvegekbe zárni a nyarat. Ebből a mennyiségből 4 üveg (7,2 dl-es) eper befőtt lett. Ízesítéshez használhatunk nádcukrot, mézet, édesítőszert, de akár el is hagyhatjuk. Hozzávalók: 1,5-2 kg friss eper 4 ek nyírfacukor (ízlés szerint) Az epret kicsumáztam és...

bővebben
Bodzaszörp – most befőzőautomatával

Bodzaszörp – most befőzőautomatával

A befőzőautomata függővé teszi az embert. Utánaolvas, recepteket gyűjt, fűszerezéseket talál ki és várja, hogy megjelenjen egy új gyümölcs a piacon, amit aztán üvegekbe zárhat, hogy a hideg télben nyári ízeket idézzen. A jól bevált bodzaszörp receptemet készítettem...

bővebben
Túrós batyu

Túrós batyu

A magyar konyhában gyakori szokás, hogy a háziasszonyok édes kelt tésztát készítenek a leves után ebédre. Ma, amikor a pékségek roskadoznak a kakaós csigától, túrós batyutól és lekváros táskától, egyszerűbb készen vásárolni, de hosszan lehetne mesélni a bolti és a...

bővebben
Fűszeres napraforgó pástétom

Fűszeres napraforgó pástétom

Nyers és vegán szendvicskrém, melyet érdemes azoknak is kipróbálni, akik nem tudják hús nélkül elképzelni a pástétomot. Kicsivú alapján, egy kevés eltéréssel. Hozzávalók: 20 dkg napraforgómag 1 szelet pritaminpaprika ¾ kk asafoetida (vagy újhagyma) 2 ek élesztőpehely...

bővebben
Kelt tésztás sajtos rúd

Kelt tésztás sajtos rúd

Kissé időigényes sós sütemény, de higyjétek el, megéri a fáradtságot. Nincs vele túl sok munka, de többször kell hajtogatni, és ez elveszi az időt. Viszont bármi mást lehet csinálni, miközben a tészta pihen, így észre sem vesszük, és már kész is van. Húsvétra...

bővebben
Mogyoróvajas keksz

Mogyoróvajas keksz

Próbáltam megkeresni a recept forrását, de fogalmam sincs, honnan szereztem. Annyi biztos, hogy egy remek mogyoróvajas keksz, amely könnyen a kedvencek közé tartozhat. Hozzávalók: 20 dkg liszt 10 dkg porcukor egy csipet só 1 kk szódabikarbóna 10 dkg vaj 15 dkg...

bővebben
Rizstej készítése házilag

Rizstej készítése házilag

Néhány hónapja csak vegán tejet tartok itthon. Nem vagyok laktózérzékeny, de a tej eléggé nyákosít, különösen télen. Gondoltam, teszek egy próbát a vegán tejekkel. Először bolti rizstejet vettem, ami a várakozással ellentétben kellemes csalódás volt. Nem is beszélve a...

bővebben
Vaníliás-túrós pite

Vaníliás-túrós pite

Az omlós tésztából készülő pite talán az egyik legnépszerűbb sütemény. Számtalan töltelékkel készíthető, felhasználhatunk gyümölcsöt, olajos magvakat, túrót, krémeket, az évszaknak megfelelően. Hozzávalók: A tésztához (egy kis méretű pite formához): 15 dkg liszt (a...

bővebben
Fűszeres paradicsomleves

Fűszeres paradicsomleves

Mindenkinél lapulnak otthon családi receptek, olyan ételek, amiket mindig ugyanúgy készítünk. Nem lehet őket megunni, mégis nagyszerű dolog kipróbálni időnként új fűszerezéssel, más alapanyagokkal. Hozzávalók: 1 közepes nagyságú sárgarépa 15 dkg zeller 2 ek olaj 1 ek...

bővebben
Megújult főzőtanfolyamok

Megújult főzőtanfolyamok

  Ízek, imák, India – 4 részes főzőtanfolyam sorozat Tarts egy csodálatos utazásra Hémangival, s válj az indiai konyhaművészet mesterévé! Az évkezdés mindig újdonságokat tartogat, így van ez nálunk is: megújult a 108 Életmódközpont indiai főzőkurzusa. A tanfolyam 4...

bővebben
Ízek és imák, nomeg kalandok Indiában

Ízek és imák, nomeg kalandok Indiában

Ez itt rendhagyó recept lesz. Vannak benne ételek, és tele van ízekkel is, amiket én éreztem életem legnagyszerűbb indiai zarándokútján, 2006-ban. Ami végtelenül ízessé tette ezt az utat, az 50 Krisna-völgyi krisna-hívő társasága volt. Ez itt nem egy hagyományos...

bővebben
Vaníliás csiga

Vaníliás csiga

Egyszerűen elkészíthető ez a vaníliás ízesítésű csiga. Elkészíthetjük más változatban is, akár kakaóval, dióval, mogyoróval vagy fahéjjal, ízlés szerint. Hozzávalók: 40 dkg finomliszt6 dkg kristálycukor1 cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat6 dkg vajegy csipet só2...

bővebben
Rózsafánk tojás nélkül

Rózsafánk tojás nélkül

Hozzávalók: 30 dkg liszt1,5 dl tejföl4 ek porcukor1/2 kk fahéj5 dkg vajegy csipet só½ kk szódabikarbóna A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, ha nem áll össze, tegyünk még bele tejfölt. Ha megvan, konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül pihentetjük.Amikor...

bővebben
Frankfurti leves

Frankfurti leves

A bőséges ünnepi ételsorok után a frankfurti leves önmagában is elegendő, jóleső ebéd lehet. Hozzávalók: 2 közepes krumpli1 kis fej kelkáposzta3 ek olaj½ kk asafoetida (vagy fokhagyma)1 kk pirospaprika½ kk őrölt fűszerkömény1 kk majoránnaegy csipet őrölt feketebors2,5...

bővebben
Szilveszteri ajánló

Szilveszteri ajánló

- Pakora Csevda Falafel Túrós grissini Hummusz Töltött háromszögek Sajtkrémes csiga Mascarponés banántorta Paradicsom csatni Brokkolis töltött tészta Indiai tejberizs Hajdinagombóc Mogyoróvajas keksz Tandoori paneer Sajtos perec Fűszeres krumplis tekercs

bővebben
Rozmaringos-sajtos tallér

Rozmaringos-sajtos tallér

A friss zöldfűszer ünnepivé varázsolja ezt az egyébként egyszerű sós süteményt. Mennyei rozmaring illat száll a konyhában sütés közben! Hozzávalók: 30 dkg liszt20 dkg vaj15 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar)2 kk só1 ek apróra vágott friss rozmaringfél kk őrölt...

bővebben
Még több receptért lájkold a facebook oldalam.

Tanfolyamaim

VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2023. november 11. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. november 11. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. december 2. Indiai reggeli
2023. december 2. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi ünnepi menü
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi VEGÁN ünnepi menü

Rólam

Hemangi Déví Dászí Hémanginak hívnak. Emlékeim szerint tízéves lehettem, amikor először vettem fakanalat a kezembe. Húsz éve vagyok vegetáriánus. Jelenleg Budapesten tartok főzőtanfolyamokat, eddig négy könyvem jelent meg. A szívemhez legközelebb a sokszínű és varázslatos indiai konyhakultúra áll. Tovább

Iratkozz fel a hírlevelemre


Lapozz bele könyveimbe

Lapozz bele könyveimbe

Archívum

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek