Főoldal

Gazpacho

Gazpacho

Az étel, ami ezekben a napokban minden igényt kielégít. Könnyű, üdítő és nem kell hozzá beindítani a tűzhelyet. Hozzávalók: 1 kígyóuborka 1 zöld pritamin 1 sárga pritamin 6 nagyobb, lédús paradicsom 1 kis szelet kenyér 2 ek olívaolaj 2 kk só ¼ kk asafoetida...

bővebben
Kelt meggyes rétes

Kelt meggyes rétes

Hozzávalók: 35 dkg liszt egy csipet só 2 ek tejföl 4 ek olaj 1-1,5 dl langyos tej 1,5 dkg friss élesztõ 2 ek cukor 12 dkg búzadara 80 dkg magozott meggy 3 ek fahéjas cukor A lisztben elkeverjük a sót. Belemorzsoljuk az élesztõt, hozzáadjuk az olajat, a tejfölt, a...

bővebben
Krumpli-zöldbab charchari

Krumpli-zöldbab charchari

A nyár közepén, amikor lépten-nyomon friss zöldséggel találkozunk, szeretem azokat az ételeket, amikkel nem kell túl sok mindent csinálni. Mint ezt a bengáli sabjit, ami gyakorlatilag 20 perc alatt elkészül. Érdemes egy vastag aljú edényben készíteni, a legjobb...

bővebben
Csokoládés meggylekvár

Csokoládés meggylekvár

Hívhatjuk Feketeerdő dzsemnek vagy csokis meggylekvárnak. Az íze mennyei! Főzés közben isteni illatot árasztott, és a csokoládé ellenére a színe is megmaradt, magam sem értem, hogyan (nem, nem felejtettem el beletenni...). Hozzávalók: 2 kg kimagozott meggy 2 dkg...

bővebben
Vegavarázs hírek

Vegavarázs hírek

Egy ideje érlelődik bennem a vágy, hogy közvetlenül kommunikáljak azokkal, akik főzőtanfolyamra járnak hozzám, akik rendszeresen írnak, érdeklődnek a könyveim, receptjeim, a főzés iránt. Valójában ez egy évek óta meglévő közösség, és szeretnék egy csatornát, ahol azt...

bővebben
Amerikai káposztasaláta

Amerikai káposztasaláta

Az amerikai káposztasaláta, a coleslaw egy nyers káposztából és répából álló majonézes saláta, amely nálunk is nagy népszerűségnek örvend. Néha kerül hozzá más is, mint például uborka, alma, hagyma. A neten fellelhetünk rengeteg „eredeti” és „eredeti, titkos”...

bővebben
Spenótos napkorong

Spenótos napkorong

Ezt a mutatós sós süteményt a neten találtam, ám recept nem volt hozzá. Ez nem okozott problémát, mert amikor megláttam, rögtön tudtam, hogyan fogom elkészíteni. Nem okozott csalódást! Hozzávalók: 35 dkg liszt 3 ek olaj 1 kk cukor 2 kk só 1 dkg friss élesztõ kb. 1,5...

bővebben
Török spenótsaláta

Török spenótsaláta

Hozzávalók: 2 ek olaj 40 dkg spenót 20 dkg fõtt kukorica 3-4 koktélparadicsom 4 dl török joghurt 1/3 kk asafoetida (vagy fokhagyma) egy csipet õrölt feketebors só A spenótot megmossuk, megtisztítjuk és összevágjuk. Serpenyõben felmelegítjük az olajat, és néhány perc...

bővebben
Mi legyen a kamrában – vásárlási kisokos

Mi legyen a kamrában – vásárlási kisokos

Ahhoz, hogy főzni tudjunk, szükség van alapanyagokra. Idézetként ehhez a rendkívüli bölcsességhez azért nem adnám a nevemet, de a tanfolyamaimon gyakran felteszik a kérdést azok, akik ritkán főznek és kedvet kapnak: oké, de sosincs otthon semmi, mit tartsak a...

bővebben
Görög húsvéti kalács

Görög húsvéti kalács

Azért én jobban szerettem azokat a húsvétokat, amikor még az ünnepi jókívánságokat nem facebook-on, hanem gyönyörű, színes képeslapon küldtük, amikor nem a piacon vettünk barkát, hanem a nagypapámmal és a húgommal szedtük a Pusztaszőlőben, amikor még nem árultak...

bővebben
Egyszerű kifli

Egyszerű kifli

A napokban kérdezte valaki, hogy tudnék-e ajánlani „minimál” kifli receptet, ha nagyon gyorsan sütni kell, de épp semmi nincs itthon. Erre készült ez a recept, szerintem megfelel a követelményeknek. Ha akad szezámmag, tehetünk a tésztába vagy a tetejére is....

bővebben
Mogyorós-almás csavar

Mogyorós-almás csavar

Az eredeti recept itt található, az enyém egy pici módosítással készült. Hozzávalók: 40 dkg liszt 2,5 ek nyírfacukor (vagy cukor) egy csipet só 1 vaníliarúd kikapart belseje 3 ek olvasztott kókuszzsír (vagy olaj) 2 dkg élesztő kb. 2,5 dl langyos tej (vegánoknak...

bővebben
Alu masala

Alu masala

Ez az Észak-indiai sabji megint ékes bizonyítéka annak, hogy az indiai konyhaművészet egyszerű zöldségekből, akár egy krumpliból is nagyszerű fogást varázsol néhány fűszer segítségével. Hozzávalók: 5 db közepes nagyságú krumpli 4 db közepes nagyságú paradicsom (vagy 2...

bővebben
Red velvet muffin

Red velvet muffin

... avagy csábító Valentin-napi meglepetés Hozzávalók: 20 dkg liszt 1 tk cukrozatlan kakaópor 14 dkg cukor egy csipet só 1 tk sütõpor 10 dkg puha vaj 1 dl joghurt 0,5-1 dl víz 1 ek folyékony piros ételfesték 1 tk szódabikarbóna A díszítéshez: 2 dl habtejszín 1 ek...

bővebben
Rizskoch tojás nélkül

Rizskoch tojás nélkül

Hozzávalók: 1 l tej 30 dkg rizs egy csipet só 10 dkg vaj 15 dkg cukor 2 dl joghurt egy citrom héja 1 kk sütõpor mazsola (ízlés szerint) A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a megmosott rizst. Megfõzzük, és kihûtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a...

bővebben
Chili sin carne

Chili sin carne

A chili con Carne azt jelenti: chili hússal. Most természetesen vegetáriánus módon készítjük, ám így is laktató, az eredeti ízeket képviselő fogás lesz. Ha valaki szeretné, kiegészítheti sült paneer vagy sült tofu kockákkal. A babot és a kukoricát frissen is...

bővebben
Sütőtökös gnocci zsályával

Sütőtökös gnocci zsályával

Ízes, és nem utolsósorban gyönyörû színe van! Hozzávalók: 60 dkg sütõtökpüré 30 dkg liszt 2 kk só fél kk õrölt fekete bors A tálaláshoz: 1 ek olaj 5 dkg vaj 2 ek friss zsályalevél apróra vágva 4 ek parmezán vagy más sajt Elõször elkészítjük a sütõtökpürét: a...

bővebben
Müzliszelet házilag

Müzliszelet házilag

Ez a recept azokból a hozzávalókból készült, amiket jelenleg a kamrában találtam. Természetesen a gyümölcsöket bármilyen aszalt gyümölccsel helyettesíthetjük (ha nagyobbak, akkor természetesen vágjuk össze, ha túl száraz, akkor pedig áztassuk be), variálhatjuk a...

bővebben
Sütőtök smoothie

Sütőtök smoothie

Tartalmas energiabomba 2-4 személyre (ha a reggelit helyettesíti, akkor 2 személyre szól, ellenkező esetben 4 főnek is elég). Vannak, akik szeretnek mézet adni hozzá, szerintem az itt felsorolt gyümölcsök önmagukban is elég édesek, ha mégsem, akkor bátran tegyél hozzá...

bővebben
Még több receptért lájkold a facebook oldalam.

Tanfolyamaim

VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2023. november 11. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. november 11. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. december 2. Indiai reggeli
2023. december 2. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi ünnepi menü
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi VEGÁN ünnepi menü

Rólam

Hemangi Déví Dászí Hémanginak hívnak. Emlékeim szerint tízéves lehettem, amikor először vettem fakanalat a kezembe. Húsz éve vagyok vegetáriánus. Jelenleg Budapesten tartok főzőtanfolyamokat, eddig négy könyvem jelent meg. A szívemhez legközelebb a sokszínű és varázslatos indiai konyhakultúra áll. Tovább

Iratkozz fel a hírlevelemre


Lapozz bele könyveimbe

Lapozz bele könyveimbe

Archívum

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek