Főoldal

Frankfurti saláta

Frankfurti saláta

Hozzávalók: 30 dkg kelkáposzta 4 közepes főtt krumpli 3 db csemege uborka 1 pár vegán virsli 3 dl tejföl 2 ek vegán majonéz fél kk mustár 2 kk só egy csipet őrölt feketebors A kelkáposztát felcsíkozzuk, forrásban lévő sós vízbe tesszük 5 percre, majd leszűrjük. A...

bővebben
Túrós burek

Túrós burek

...ahogyan azt Gabhira anyukája készíti Szabadkán Hozzávalók: 50 dkg félzsíros vagy zsíros túró 3 kk só 4 dl joghurt 6 dl tejföl 1-2 dl olaj 2 csomag réteslap (a legjobb vastag, török réteslapból készíteni, ha nincs, a magyar is megteszi) 1 dl olaj a kenéshez 1-2 zöld...

bővebben
Apfelstrudel – almás rétes

Apfelstrudel – almás rétes

Elöljáróban le kell szögeznem, hogy rajongok mindenért, ami alpesi. A kék hegyekért, a havasi gyopárért, a Gmundner kerámiáért, az alpesi sajtokért és kovászos rozskenyérért, és természetesen az apfelstrudelért. Azt is töredelmesen bevallom, hogy sosem sütöttem még...

bővebben
Szilvacsatni télire

Szilvacsatni télire

Hozzávalók: 2 ek olaj 3-4 apró, száraz csili fél ek reszelt friss gyömbér egy darab egész fahéj 1 ek kókuszreszelék 1,5 kk őrölt koriander 60 dkg magozott szilva összevágva fél kk só 15 dkg nádcukor késhegynyi kámforkristály (elhagyható) Az olajat felmelegítjük,...

bővebben
Nincs magyar nyár lecsó nélkül!

Nincs magyar nyár lecsó nélkül!

Nincs magyar nyár lecsó nélkül! Ha rajtam múlna, hungarikum lenne. Igen, tudom, hogy vannak más konyhában is változatai, de ez a magyar egyszerűen tökéletes! Gondoltam, leírom ebben a bejegyzésben, én hogy készítem, és arra is adok néhány tippet, mivel lehet...

bővebben
Cukkini masala

Cukkini masala

Nagyon kedvelem az ilyen recepteket, amellyel bebizonyíthatom, hogy egy egyszerű cukkini is isteni fogás lehet az indiai fűszerek segítségével. Szinte sajnálom, hogy nem láthatom a csodálkozást azoknak az arcán, akik először kóstolják. Hozzávalók: 2-3 cukkini,...

bővebben
Gobi masala

Gobi masala

...azaz fűszeres karfiol Hozzávalók: 1 fej karfiol 2 ek kesudió 3 ek olaj 2 kk római kömény 1 ek reszelt friss gyömbér 4-5 currylevél ⅓ kk őrölt csili (ízlés szerint) 2 kk őrölt koriander ¾ kk kurkuma 2 db közepes paradicsom lereszelve 2 kk só ½ kk garam...

bővebben
Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

A hagyományos magyar étel vegetáriánus változata. Természetesen tojásmentes tarhonyából készült. Hozzávalók: 2 ek olaj 25 dkg tarhonya 1 tk pirospaprika 1 tk füstölt pirospaprika (ennek hiányában duplázzuk az előző mennyiségét) 3/4 kk asafoetida (vagy hagyma) 2 dl...

bővebben
Lencseleves

Lencseleves

Válság-recept, túlélő mennyiségben, ugyanis ebből az adagból 5-6 liter leves lesz.  Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) lencse 3 db sárgarépa 3 közepes krumpli 1 karalábé 1 kisebb zellergumó 4 babérlevél 2 ek olaj 1 ek teljes kiőrlésű liszt 3/4 kk asafoetida...

bővebben
Gyömbéres paradicsomcsatni

Gyömbéres paradicsomcsatni

Hozzávalók: 80 dkg paradicsom (vagy 1 doboz egész paradicsom konzerv) 3 ek olaj 1 kk fekete mustármag 3 kk felezett, hántolt urad dál (elhagyható) 1,5 ek reszelt friss gyömbér 6 currylevél 5-6 apró száraz csili (ízlés szerint) 1 kk só 10 dkg nádcukor A paradicsomot...

bővebben
Lime rasam

Lime rasam

Az ájurvéda, Indiai ősi gyógymódja nagy hangsúlyt fektet az évszakonként eltérő étkezésre, hogy megelőzze a betegségeket. A raszam hűvös napokra ajánlott leves, amivel megelőzhetjük a megfázás kialakulását, és elűzhetjük a náthát.  Hozzávalók: 10 dkg toor dál...

bővebben
Gőzgombóc (Germknödel)

Gőzgombóc (Germknödel)

Síparadicsomok jellegzetes étele. Aki járt már hegyi menedékházban, hüttében, egészen biztosan kóstolta már a szilvalekvárral töltött, édes mákkal megszórt, vaníliasodóban tálalt gombócot.  Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg finomliszt 2 dkg friss élesztő 3 dkg...

bővebben
Gabonakolbászos-sajtos kifli

Gabonakolbászos-sajtos kifli

Levelet kaptam a napokban, írója arról érdeklődött, tudnék-e neki olyan kiránduláshoz ajánlott péksütemény receptet adni, amelyet szívesen esznek nem vegetáriánusok is. Biztos van már ilyen receptem, de gondoltam, kipróbálok inkább egy újat.  Hozzávalók: 35 dkg...

bővebben
Matar paneer

Matar paneer

A matar panír a nyugatiak számára is ismert, közkedvelt szabdzsi. Sokféle elkészítési módja létezik. A neve – mint számos indiai étel neve – arra utal, hogy az étel matarból (zöldborsóból) és panírból (házisajtból) áll.  Hozzávalók: 3 ek olaj 3 kk római kömény 2...

bővebben
Zöldséges zabfasírt

Zöldséges zabfasírt

Gyors és finom! Tökéletes köret főzelékhez, szendvicsbe is rakhatjuk, de egy salátával vacsora is lehet. Én fagyasztani is szoktam. Hozzávalók: 50 dkg vegyes zöldség (káposzta, répa, karalábé, zeller, karfiol) 25 dkg zabpehely 2,5 kk só fél kk őrölt feketebors 3/4 kk...

bővebben
Még több receptért lájkold a facebook oldalam.

Tanfolyamaim

VEGETÁRIÁNUS ÉLMÉNYFŐZÉSEK
2023. november 11. Ízek, imák, India 1. Alapok és a fűszerek használata
2023. november 11. Ízek, imák, India 2. Főételek, sabjik
2023. december 2. Indiai reggeli
2023. december 2. Ízek, imák, India 5. Gyógyító ájurvéda konyha
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi ünnepi menü
EXKLUZÍV – 2023. december 16. EXKLUZÍV – Karácsonyi VEGÁN ünnepi menü

Rólam

Hemangi Déví Dászí Hémanginak hívnak. Emlékeim szerint tízéves lehettem, amikor először vettem fakanalat a kezembe. Húsz éve vagyok vegetáriánus. Jelenleg Budapesten tartok főzőtanfolyamokat, eddig négy könyvem jelent meg. A szívemhez legközelebb a sokszínű és varázslatos indiai konyhakultúra áll. Tovább

Iratkozz fel a hírlevelemre


Lapozz bele könyveimbe

Lapozz bele könyveimbe

Archívum

Másokat is érdekelhet? Oszd meg velük!

További receptek